02
Februar

The Searchers (UK)

I 60’erne var der Beatles, Stones og så The Searchers.

Derfor er vi er stolte over, at The Searchers har valgt at gæste Spillestedet Blokhus i 2018.

Pris 300,-

 

THE SEARCHERS slog igennem som en del af 60’ernes sammen med The Beatles, The Swinging Blue Jeans, og Gerry and the Pacemakers.

 

Nr. 1 hits omfatter blandt andet “Sweets for My Sweet, “Sugar and Spice”, “Needles and Pins”, “Don’t Throw Your Love Away”,   “Love Potion No. 9”.

 

De var den anden gruppe fra Liverpool (efter the Beatles), der fik et hit i USA, da “Needles and Pins” kom på hitlisterne i den første uge af marts 1964

 

THE SEARCHERS blev dannet på resterne af en tidligere skiffle-gruppe stiftet af McNally, med hans venner Brian Dolan (guitar) og Tony West (bass). Da de to andre mistede interessen, fik McNally følgeskab af sin guitarspillende nabo Mike Prendergast. De fandt snart efter Tony Jackson, og hans hjemmelavede bas og forstærker. De kaldte sig Tony and the Searchers, og havde Joe Kelly med på trommer. Kelly forsvandt hurtigt, og han blev erstattet af Norman McGarry. Denne besætning: McNally, Pender (som han nu kaldte sig), Jackson og McGarry bliver typisk omtalt som den oprindelig kvartet.

 

McGarry holdt nu ikke ved længe, og i 1960 blev hans plads overtaget af Chris Crummey, som senere skiftede efternavn til Curtis. De optrådte med Big Ron som forsanger, indtil han blev hyret til at optræde i Meccas ballrooms. Ny forsanger blev Billy Beck, som ændrede navn til Johnny Sandon. Bandet spillede i den periode fast på Liverpools Iron Door Club som Johnny Sandon and the Searchers.

 

Sandon forlod orkestret i slutningen af 1961, og kom med i The Remo Four i Februar 1962. Gruppen var fra da af en kvartet, og delte vokalarbejdet mellem sig. Navnet blev reduceret til The Searchers. De fortsatte med at spille på Iron Door, The Cavern og andre klubber i Liverpool. Helt i tidens ånd kunne de nå op til tre optrædener på forskellige spillesteder på en aften. De fik forhandlet en kontrakt med Star-Club i Hamborgs St. Pauli-distrikt. Den løb over 128 dage, med tre en-times shows pr. aften, gældende fra Juli 1962.

 

Tilbage i England blev de husorkester på Iron Door Club, og det var her de inspillede de bånd, der blev deres billet til en pladekontrakt med Pye Records, hvor Tony Hatch var producer. Der blev senere lavet en aftale om, at det amerikanske Kapp Records kunne distribuere deres plader i USA.

 

Hatch spillede klaver på nogle af deres indspilninger, og han skrev “Sugar and Spice”, som gav gruppen dens anden hitlistetopper. Hatch skrev sangen under pseudonymet Fred Nightingale, og ingen i bandet vidste den gang, at han var komponisten.

 

Efter det massive hit “Needles and Pins”, gik bassisten Tony Jackson solo, og han blev erstattet af en ven fra Hamborg-tiden, Frank Allen, der før spillede med Cliff Bennett and the Rebel Rousers.

 

Karriere siden 1980

I 1981 skiftede bandet til PRT Records, det gamle Pye (deres oprindelige pladeselskab), og begyndte straks på et album. Der blev kun udgivet en enkelt single: “I Don’t Want To Be The One”, med bagsiden “Hollywood”. Resten af indspilningerne kom med på den plade, der i i 2004 markerede deres 40 års jubilæum: 40th Anniversary.

 

Bestil billet her

Kommende arrangementer

Kommende koncerter – muligt at bestille billetter ud for hver koncert. Oplev en koncert i hyggelige omgivelser. Gør aftenen til noget særligt og bestil også vor koncertmenu.

13

October

She’s a Sailor
Spillestedet Blokhus

Debutsinglen “Beautiful” udkom i april 2016 og har flere gange kunnet bryste sig af titlen som den mest spillede sang…

14

October

Spillemandslauget slæbesild
Hos Bageren i Hune

SPILLEMANDSLAUGET SLÆBESILD Hos Bageren i Hune , Fri entre’ Dørene åbnes kl. 13:30 Visecafe’ hvor vi får igen besøg af…

04

November

Touch Of Shadows – Cliff Richard & The Shadows aften
Spillestedet Blokhus

Lørdag den 4. November  kl. 20:00 er der på  Spillestedet Blokhus et fremragende tilbud. Der bliver trykket alvorligt på den…

18

November

Troubadouren Jørgen Bendixen fra Roskilde
Hos Bageren i Hune

Hos Bageren i Hune , Fri Entre’ Dørene åbnes kl. 13:30 Visecafe’ eftermiddag som denne gang præsenterer troubadouren Jørgen Bendixen…

25

November

Julefrokost
Spillestedet Blokhus

Menu Det store luksus julebord med 30 forskellige retter. Her vil du vil finde nye klassiske retter sammen med gamle…

02

December

Jule Gospel eftermiddag.
Kulturhuset Blokhus

Laura Kjærgaard er kendt fra TV programmet X-Factor og for sin passion for at synge Gospel. Copenhagen Gospel Quartet har…

09

March

SANDY and the WILD WOMBATS (DE)
Spillestedet Blokhus

Alle ved, at det ikke sker så ofte: Et band eksploderer og bliver en sensation på kort tid, især i…

13

April

Hit med 80’erne
Spillestedet Blokhus

Kom med til et usædvanligt jubilæum… Danmarks mest populære 80’er-orkester debuterede i julen 1992. Og de har spillet 80’er-musik stort…

04

May

The Roy Orbison Story
Spillestedet Blokhus

Fredag den 4. Maj 2018 kl. 20:00 Det er endelig lykkedes os at få fat på The Roy Orbison Story…