07
April

McKinleys er tilbage på toppen! 

McKinleys er tilbage på toppen! 

Det legendariske Aalborg-band McKinleys er atter på landevejene – og er klar til at give den max gas til den fedeste 70’er fest!

 

Bandet blev dannet helt tilbage i 1966, og varemærket har i alle årene været gennemarbejdede, flerstemmige vokal­arran­ge­men­ter med inspiration fra verdensnavne som Beach Boys, Queen og Eagles.

En sådan vokalside høres kun sjældent på den danske musikscene. Alle seks bandmedlemmer bidrager til vokalarbejdet med veteranen Jan Grau – medlem siden 1968 – som den selvfølgelige frontfigur.

I 2022-udgaven er McKinleys klar med to spritnye indspilninger og to genindspilninger af tidligere pladehits – for McKinleys har en glorværdig pladekarriere bag sig:

– Det begyndte i 1972. Det år debuterede vi på vinyl med sangen Song Of My Friends. Året efter, i 1973, udgav vi albummet ”Pick Up Passion, fortæller Jan Grau.

Siden gik det slag i slag med otte singleplader og fem albums, der udkom i perioden 1973-1980. Mere end 50.000 solgte plader er det blevet til. Topsælgeren var opsamlings-albummet ”New Shoes For The Old Suit fra 1979 med 25.000 eksemplarer.

– Publikum har taget lige så godt imod de fire nye indspilninger, som de har modtaget alle tidligere. I løbet af corona-nedlukningen har jeg fortalt lidt om McKinleys på de sociale medier. Og derfor ved jeg, at der findes folk derude, som stadigvæk husker os. Vi har derfor glædet os meget til at møde dem igen, og det var en fornøjelse, da vi i foråret 2022 for alvor kom igang med koncerterne igen.
De to nye numre er ”Motown” skrevet af Steen Christensen fra Dodo & The Dodoes, Ivan Petersen samt Mogens Binderup samt ”Can’t Stop Dreamin’ ” skrevet af Morten Dybdahl. De to genindspilninger er: “Let’s Hang On” (The Four Seasons 1965) og Ivan Pedersens sang fra 1982 ”Ta’ Mig”.

 

Ivan Pedersen var blandt stifterne af McKinleys. Han har som bekendt skabt sig sin egen imponerende karriere inden for populærmusikken, siden han forlod McKinleys i 1980.

Det oprindelige McKinleys holdt for første gang pause for over 40 år siden, men blev gendannet i 2004 og spillede over alt i Danmark til udsolgte halballer frem til 2019. I den periode blev det også til nye pladeudgivelser: I 2009 blev nummeret ”Love On The Moon” sendt på gaden sammen med tre andre numre:”Hannah”, ”Elenore” og ”Dirty Tricks”. Orkesterets 50-års jubilæum blev fejret i 2016 med en kæmpebal i Vejgårdhallen i Aalborg.

– Nu skriver vi 2022 og der er gået et par år, hvor der har været stille omkring McKinleys – men jeg er på ingen måde færdig med konceptet, fastslår Jan Grau.

Jeg sender i den forbindelse en venlig tanke til andre nulevende af det oprindelige McKinleys: Ivan Petersen, Per Lunen og Henning Hansen. De har tilstået mig rettighederne til både bandnavn og logo.

Det er lykkedes Jan Grau at finde en flok dygtige musikere, der deler hans glæde ved den pop-, rock- og discomusik, som udgør McKinleys-repertoiret.

Besætningen anno 2022 er:
*  Jan Grau,
 lead vocal
*  John Ellekrog, guitar, vocal
*  Anders Krone Heinze, bass, vocal
*  Jørn Gammelby, guitar, vocal
*  Kenneth Tække, keyboards, vocal
*  Bo Berg, trommer

 

Ring til Jan Grau (tlf. 20 750 761) – eller send ham en mail på grau7515@gmail.com eller grau@mckinleys.dk for yderligere info og forespørgsler.

 

– – – – – – – – – – – – – – – – – – –

 

Referencer, anbefalinger og udtalelser fra
arrangører, medier og publikum:

 

Jørn Kaae Eriksen, arrangør, Spillestedet i Blokhus:

SPILLESTEDET BLOKHUS vil gerne sige tak for en fantastisk aften.

Stemningen var virkelig i top, og vi er klar i 2023.

Til andre arrangører kan vi fra SPILLESTEDET BLOKHUS kun sige: Go for it. !!

 

Knud Havnstrup, Aarhus – efter koncerten i Grenå:

Tak for et fantastisk genhør. Dejligt at genopleve den glade musik fra ungdomstiden.

 

Søren Andersen, journalist, Jyllands-Posten:

Hvis man nu var lidt nervøs for om Jan Graus nye McKinleys kunne leve op til forgængerne, så blev de bange anelser da godt nok gjort til skamme, da bandet fredag kunne opleves i Grenaa Bowlingcenters Sportsbar. To fremragende sæt med de allerbedste sange, fremført af gode musikere og med solidt vokalarbejde, som viste, at der er slidt og slæbt i øvelokalet.

Der er masser af spillejob til jer fremover …Tak for sangene!

 

Jørgen Jensen, Aalborg:

Tillykke til Jan og bandet. Stærkt gået. 🎶🤗

 

Fritz Jensen, Radio Djursland:

Jo, det var en super god aften – og dejlig at høre de gamle numre igen. Jan Grau kan jo bare det der!

 

Inge Marie Heinze, Lundby:

Tak for en forrygende festlig aften 👏💃
De gamle danseben er trætte i dag 🙈😊

Bestil billet her

Kommende arrangementer

Kommende koncerter – muligt at bestille billetter ud for hver koncert. Oplev en koncert i hyggelige omgivelser. Gør aftenen til noget særligt og bestil også vor koncertmenu.

29

April

ONE NIGHT IN DUBLIN
DGI Huset, Jens Møllers vej 3, 9440 Aabybro

Arrangementer afholdes i DGI Huset, Jens Møllers vej 3, 9440 Aabybro ONE NIGHT IN DUBLIN will come to SPILLESTEDET BLOKHUS…

26

May

Hallur Joensen

International countrysanger Hallur Joensen fra Færøerne gæster for anden gang SPILLESTEDET BLOKHUS. Hans karriere blev indledt i midten af 1990èrne…

11

August

JOHNNY THE BLUES

JOHNNY MADSEN kommer ikke “on the road” I hele 2023. !! Det er vi kede af i BLOKHUS. Vi elsker…

01

September

Dorthe Gerlach

Det er tid til fordybelse, nærvær og smukke toner på dansk fra en af kongerigets mest velkendte og elskede stemmer,…

15

September

Things We Do for Love (TWDFL)

Peter Busborg/Jørgen Thorup/Ivan Pedersen Things We Do for Love (TWDFL) Hvad hjertet er fuldt af, løber munden over med. Så…

21

October

The Dubliners

THE DUBLIN LEGENDS – ”The Dubliners” Glæd jer til en aften i selskab med musikalske legender og velkendte sange og…

17

November

Anders Blichfeldt

Anders Blichfeldt Solo I sit soloshow tager Anders os med på sin livsrejse, både den musikalske og den personlige. Humoristisk,…

25

November

Hemmelig solist

Bliver offentliggjort i juli 2023. Datoen er fastlagt, menuen er fastlagt, men navnet må du vente med at få at…